Články

V srdci východního Slovenska se rozkládá pohraniční pohoří Vihorlat s neopakovatelnou krásou a jedinečnými panoramatickými výhledy. Pro ty, kteří touží po nevšedním dobrodružství, nabízí toto horské území úžasnou příležitost. Létání nad Vihorlatem s letadlem Tulák XXL.

Východoslovenská Zemplínská šírava, ležící v blízkosti města Michalovce, skrývá nejen krásnou krajinu, ale také vzrušující příležitost pro ty, kteří touží po unikátním zážitku. Dovolte si ponořit se do světa leteckých dobrodružství s letadlem Tulák XXL, a zažijte nevšední let nad tímto malebným jezerem a okolními kraji.

Každý z nás se někdy podívá vzhůru na oblohu a tajně sní o tom, že by se mohl stát pilotem a volně kroužit mezi bílými oblaky. Pro ty, kteří se chtějí ponořit do světa leteckého umění a zažít nevšední dobrodružství, je tu skvělá příležitost. Východoslovenské město Michalovce nabízí jedinečný zážitek, který si každý může vyzkoušet – létání nad ním...

Tulák XXL

15.07.2023

Na své aviatické cestě jsem potkal řadu letadel, tedy promiňte, SLZ (sportovních létajících zařízení), která mi učarovala z mnoha důvodů. Česká republika a Slovenskou jsou totiž ve světovém měřítku velmoci ve stavbě a vývoji SLZ.

Název Slánské vrchy si pamatuji ze zeměpisu na základní škole, ale víc bych vám o nich asi neřekl. Proč jimi tedy začínám svůj příspěvek, který je věnován jednomu z nejkrásnějších východoslovenských letišť? ...nechte se překvapit.

Mnoho lidí se mne ptá, zda se může naučit pilotovat každý člověk. Samozřejmě, že je třeba brát v úvahu, že každý máme nějaké dispozice a někdo je přirozeně talentovaný k létání a jiný to musí jednoduše "vydřít".

Již jsem psal, že je skutečně zajímavé polétání na východě Slovenska. A v dnešním článku vám chci přiblížit skutečnou třešničku na pomyslném dortu východu.

Jestliže jste někdy přemýšleli letět na východ Slovenska, pak vás mohu ubezpečit, že je to skvělý zážitek. Nejen, že zde poznáte velmi rozmanitý terén, ale potkáte i skvělé lidi a určitě si odvezete nádherné zážitky.